Kukkakaupassakin on tapahtunut kaikenlaista, vaikka vielä ei ihan kaikilta osin ole valmis. Luvassa todella paljon kuvia ;D

981311.jpg

Muratti on vihdoinkin saanut tukikehikon itselleen ja pääsee rauhassa köynnöstelemään. Kehikko on grillitikuista ja rautalangasta väkertämäni. Lopuksi sotkin kehikon kaakaolla, valkoisella ja vihertävällä maalilla. (vaikkeivat kovin hyvin näy koska kuva niin kiiltää)

981325.jpg

Violetta on myös löytänyt pienen taiteilijan itsestään ja maalannut akvarelleja, joita hän myy sitten liikkeessään. Taulut kartongille liimattua lahjapaperia, mustalla tussilla singeeraus.

981391.jpg

Kukkakauppa on myös saanut kauan kaipaamansa myyntitiskin. Vasemmassa reunassa on lahjapaperi rulla, josta voi repäistä lahjapaperia kukkien tai muiden tuotteiden kääreeksi. Myyntitiskin muodon on määrännyt lyhdyn muoto. Jalat on valmiiksi ostamiani, joita myyntiskin paksummassa kohdassa lyhensin ja siitä pois leikatusta palasta tuli hyviä vetonuppeja, joista yksi tuossa laatikossa (ei aukeava). Pöytälevy on balsaa, kuten laatikon etureunakin. Lahjapaperi rullan olen kieputtanut paksun rautalangan ympärille ja se on kiinni rautalangasta vääntämiini koukkuihin jotka olen tökännyt tuohon pöytälevyyn kiinni. Metallinen juttu on pahvia, jota foliorulla paketin reunassa on (tollasta sahalaitaista) hopeatussilla olen sen vain maalannut. Tein balsaan uran ja upotin "terän" siihen. Rulla on myös vaihdettavissa...eli jouluisempia tai muita papereita voi siihen halutessaan vaihtaa.

981377.jpg

Myyntitiskin maalasin valkoisella vesiohenteisella maalilla, jota sitten naarmutin, tökin ja hankasin. Tietysti sotkin sitä vielä sillä kaakaollakin :D

981380.jpg

Tässä vielä myyntitiskin pöytäpintaa tarkemmin. Sakset ovat vain pahvia, hopeatussia ja kynsilakkaa.

981385.jpg

Harvoinpa pöydänpintaa siltikään näkyy sillä pöydällähän on tietenkin kassakone ja kaikenlaista käärepaperia.

981373.jpg

Näyttääpäs myyntitiski pieneltä tuon kassakoneen alla, mutta tila saneli nyt tämänkin. Lisäsin vielä noita lahjanauhan pätkiä pursuamaan tuolta laatikosta. On varmaan niin täynnä kaikkia nauha ihanuuksia ja pursuu ylikin. (kannattipa taas kaikki pätkätkin säästää). Pöydällä on myös asiakkaalle paketoitu kukka...oikeasti sisällä on vain talouspaperia.

981353.jpg

Violettan kukkakauppaan on tullut juokseva vesi...se on sitä edistystä. Hanat massaa ja paksua rautalankaa kultamaalilla maalattuna ja tumman vihreällä maalilla hiukan sotekettuina.

981341.jpg

Isompi hana tuli altaan yläpuolelle.

981316.jpg

Pienempi sitten puutarhakatoksen oikeaan sivuun, jossa puutarhaletku on koukussaan (puutarhaletku ohutta sähköjohtoa) vielä pitäisi tehdä massasta letkulle se pää.

Puutarhakatoksen seinälle Violetta on linturakkaana ihmisenä ripustanut pönttöjä. Linnun pöntöt ovat paksua balsaa, joita maalin ollessa kosteita naarmutin, että näyttäisi laudasta kasatuilta. Katot niissä ohutta hiekkapaperia ja tikut rautalankaa.

980953.jpg

Tässä vielä tarkempaa kuvaa ja mittasuhdettakin noista pöntöistä.

981486.jpg

Kiveyskin on sitten valmista. Laatat olivat niitä munakennosta leikattuja paloja ja hiekkana mannaryynejä maalattuna. tuonne kiveyksien väliin lisäilin vielä sammaleita. Lehdet ruskan värjäämiä juhannus ruusun lehtiä.

981495.jpg

Portaat tein myöskin balsasta. Niitä hioin tuosta keskeltä enemmän, jotta muistuttaisivat enemmän sellaisia vuosien käytössä kuluneita. Ruskea maali on taas sitä kaakaota ;D

981449.jpg

Tiimarista ostamani puutarhatuolikin sai vanhennuskäsittelyn. Sahasin korkeamman kohdan selkänojasta pois ja kavensin käsinojat kapeimmiksi. Sen jälkeen vuolin puukolla ja hankasin hiekkapaperilla naarmuja ja kulumia pintaan. Lopuksi tummensin valkoisen alta paljastuvia kohtia sillä kaakaolla.

981443.jpg

Puutarha tuolille tein myöskin pehmusteet, ettei Violettan tarvitse kovalla tuolilla istuksia.

981435.jpg

Tässä pehmusteet paikoillaan.

981314.jpg

Tässä hämärä kuva (yöllä taas filmattu) tuolta sisältä myynti tiskin ollessa paikoillaan.

981365.jpg

Myös Violetta on päässyt kauppaansa häärimään.

981368.jpg

Violettalla alkaakin olla kädet täynnä työtä sillä lähestyvää joulua täytyy jo alkaa valmistella.

981398.jpg

Pihaa koristava Tuija saa oksillensa kimmeltäviä valkoisia joulupalloja. Pallot helmiä, joita pyörittelin liimassa ja hileissä. Koristeena silkkinauhaa ja kiinnityksenä rautalankaa.

981319.jpg

Portaan pielessä on varastosta haetut tonttu koristeet ja asiakkaat saavat nappaista mukaansa jouluisia omenoita.

981361.jpg

Tonttutkin ovat löytäneet paikkansa.

981328.jpg

Vaikka ennenkaikkea kaikenlaisen touhuamisen ja jouluvalmisteluiden keskellä on tärkeintä muistaa ottaa rennosti ja nauttia kupillinen lämmintä glögiä.

981337.jpg

Tässä vielä tarkempaa kuvaa noista nappityynyistä.

981425.jpg