Sain vihdosta viimein valmiiksi ensimmäisen balsa työni..eikä se ollut niin helppoa kuin luulin. Balsa on pehmeää, mutta herkästi lohkeilevaa, ja tuo kaapin ovikin täytyi pariin kertaan tehdä, ennenkuin aukko jotenkuten onnistui. Kaapin päällislevystäkin tuli liian pieni, mutta haitanneeko tuo? Malli on otettu omassa kylppärissä olevasta kaapista. Niin ja tuo verkko tuossa ovessa, se on tollasta verkkoa, jota ainakin valkosipuleiden ympärillä on. (tarpeeksi pieni reikästä siis)

621469.jpg

Hyllyistäkin tuli hiukka paksut. Viimeisen kohdalla vasta hoksasin että näitähän voi hioakkin.

621466.jpg

"Kanaverkko" on valkosipulien verkkopussukka. Venyvänä materiaalina se oli helppo pingottaa paikoilleen. Kullanvärisestä rautalangasta taivuttelin pieniä niittejä, joilla verkko oli helppo kiinnittää balsaan paikoilleen. Sen jälkeen leikkasin ylimäääräiset verkot pois.

621488.jpg

Tässä maalattuna.

621495.jpg

vielä mittasuhteitakin. Oikeassa kaapissa on tuossa alaosassa vielä koukkuja pyyhkeille..en vielä tiedä pitäiskös nekin väkertää?

621476.jpg

Näitä väkertelin jo aiemmin kun en omistanut edes blogia!

Tässä ensimmäinen huonekalun väkerrykseni ikinä eli oma kehitelty sohva. (Vivienne Boultonin  nukkekoti kirjassa on tosin samantapainen sohva) Toinen etujalka on hiukan koholla, mutta päätin sen olla häiritsemättä. Mallia otin omasta vuodesohvastamme, selkänojaa kuitenkin korotin ja hiukan liioittelin kaarevuutta ja noi napitkin, näytti mielestäni niin paremmalta. Takaosa on pahvia (siis käsinojat ja selkäosa yhtenäiset)päällystettynä kaksinkertaisella vanulevyllä ja kankaalla päällystettyä. Alaosa vaahtomuovin palanen kankaallapäällystettynä. Ompelin rungon ja istuinosan kiinni toisiinsa, pelkäsin liiman tuhrivan, kun on tuollaista kangasta jossa helposti näkyy söhröt. Istuin tyynyt (irralliset)ovat vanulevyllä (kaksinkertaisella) päällystettyä pahvia. Napit välihelmiä ja jalat puuhelmet.