Nalletalo on vihdoista viimein saatua siirrettyä yläkertaan tyttären huoneeseen! :D Ja vaikka asioita onkin vielä kesken tai puuttuu, kyllä on kiva saada keittiön apupöytä taas muuhun käyttöön (kuten kankaiden säilytys paikaksi ;D ) Tyttären leikkejä on ollut kiva kuunnella ja monen monta draamaa on nalletkin jo eläneet.

1270488.jpg

Ulkotöihin nallet ovat hiukan päässeet, vaikkei nurmikko vielä viherrä. Tiimarin pikku kaapista tuli nalle isän, eli Ollin kalastus ja työvälineiden säilytyspaikka (vaikkei niitä kalastusvälineitä vielä oikein olekaan) Talon, kuten pikkuvarastonkin katot ovat hienoa hiekkapaperia, jonka olen lakannut. Toiveissa on että lakatun katon päältä pölyt olisi helpompi  imuroida. Parveke odottaa edelleen tekijäänsä ;)

Tiimarin ornamentti kuvioita ei sitten tullutkaan niin moneen paikkaan kuin alunperin oli ajatuksena, vähempi parempi.

1270487.jpg

Pihakiveyskin sai uutta maalia ja lakkauksen pintaansa, vaikkei kuvista hyvin erotukaan. Talo kun siirrettiin iltasella ja heti piti päästä kuvia napsimaan. Niin oven pielessähän on tietenkin ovikello.

1270489.jpg

Nalletalon rakentamisesta voisin sanoa ohjeeksi, että tehkää niinkuin minä sanon, ei niin kuin minä teen ja se olisi hyvä ohje ollut itsellekin. Eli ulkopinnat kaikkinensa valmiiksi ja vasta sitten sisälle sisustamaan! Kai sitä oli muka niin kiire ja malttamaton luonnekin, vaikka onnistuihan tämä rakentelu näinkin. Taloon oli tarkoitus tehdä kääntyvään kattoon kattoikkunat, mutta tytär ei niitä sitten halunnutkaan. Saapa nähdä muutaman viikon päästä muuttuuko mieli ;D

1270491.jpg

Tässä kuvaa vielä toisesta päädystä. Etuseinä kääntyy siis oikealle ja tähän ratkaisuun olen todella tyytyväinen. Neiti pystyy hyvin leikkimään, kun koko talo esillä ja kuistikin toimii hienosti suunnitelmien mukaan. Valmis nukketaloissahan on paljon sellaisia, että ulko-ovi kääntyy etuseinän mukana, mutta tähän taloon vieraita voi siis leikkien aikana tulla lisääkin. Nalletalo on tietysti suunniteltu saajansa mukaan ja paljon on sellaisa asioita, joissa olen aikanakin yrittänyt ajatella, että talolla tosiaankin leikitään. Talo on paksua vaneria ja painava (mieheni kiikutti talon yläkertaan). Toivottavasti siis kestää leikeissä.

1270492.jpg

Tältä näyttää sisältä (hiukan epäselvä kuva). Tyttäreni on siis itse sisustanut huoneet ja tässä nallet ovat paneutuneet jo nukkumaan. Isä-nalle on joutunut poikien kerros-sänkyyn nukkumaan. Lieneekö muitakin syitä kuin se, että parisänky on tuunattavana, sitä tytär ei suostunut paljastamaan :D  Sohvalla viltin alla pötköttää vierailulle tullut pikku Bratzi .

Portaatkin tuonne täytyisi vielä mahduttaa, huh huh, tuleepa ahdasta ja uunikin nurkkaan laittaa, kunhan saan valmiiksi (hyvällä alulla jo on) Keittiöönkin täytyisi väkertää liesituuletin, siis sellainen moderni, ei mitään äidin haaveilemia huuvia. Ja paljon hyllyjä ja koukkuja kaikkialle. Mini ruokiakin on niin paljon, että kuistin vaatekaapissakin säilytetään makkaroita ja leipiä :D