Villa Vanillan keittiön rakentelukin on pikkuhiljaa alkanut. Jotta pystyisin määrittelemään kalusteiden ja seinän paikan piti sitten aloittaa hassusti ja  nurinkurisesti takasta. Joten tässä parin päivän näpertelyjen tulos. Idea lähteenä noihin vartaisiin ja patapidikkeisiin minulla toimi kirja nimeltä  Dollhouse decorating: Nick Forder. Kirjassahan ei mitään ohjeita ole, vain kauniita kuvia, joten sieltä omasta päästä sai sitten kaivella aikalailla ideoita. Tekeminen oli hidasta kun suunnittelu ja toteutus tapahtuivat yhtäaikaa kokeilemalla ja tekemällä, mutta oli myöskin tosi hauskaa ja todeta täytyy, että pahvi on sitten kätevä materiaali!

Runkona ei kuitenkaan ole pahvia vaan pätkä kuusilautaa, jonka alareunassa kolo =takka syvennys. Takka on  n. 27cm. korkea. Tiilikuvio netistä tulostamani ja akryylimaaleilla sotkemani. Kaikki muodot ja listat ovat pahvia, hylly balsaa ja hyllyn reunassa maalattua nyöriä.

Takan reunus hyllyllä on kaksi kynttilän jalkaa, joiden alaosa "jalka" on korvakorun osa (piikki ja tausta jossa koru olisi kiinni), keskellä soikea helmi ja yläosassa niitin osa. Kynttilä on coktail tikun pätkä maalattuna ja sydänlankana mustaa ompelulankaa. Listat ja tuo kehys yläosassa pahvia. Liimauksen jälkeen olen päälle sutinut rappaukseksi pikasilotetta, jonka päälle sudin sitten valkoista maalia.

Takka vaati mielestäni ehdottomasti jotain tuohon kehysten sisään ja kun tulee keittiöön niin sitten jotain sinne liittyvää. Tarjottimet ja astiat tulivat heti mieleen, mutta Matti kuitenkin kukkarosta vihjaili siihen malliin, että mitään ei voi alkaa tilailemaan. Joten päätinpä sitten itseluottamusta uhkuen,  tehdä senkin ihan itse :D

Tarjotin on myöskin yllätys yllätys ihan pahvia. Leikkasin pahvista kolme erikokoista soikiota, jotta tulee noita muotoja ja liimasin ne päällekkäin. Soikion maalasin valkoisella automaalilla, jossa on hiukan tuota kiiltoa. Kiiltokuvan (yllätys yllätys :)  muotoilin ja liimasin paikoilleen, reunoihin tein reijät parsinneulalla ja niistä työnsin läpi rautalangan pätkät. Hiukan kultatussia reunoihin ja kahvoihin ja sipaisu lakkaa päälle....siinä se. Rautalangasta tein tarjottimelle myöskin kiinnityksen. Tarjottimen olen liimannut paikoilleen, mutta samaisesta ideasta innostuneena ajattelin tehdä irrallisiakin tarjottimia.

Takan olen myöskin sähköistänyt. Minulla ei ole mitään liekki hehkuja, joten tein sitten silkkipaperista vähän vastaavia, aikasmoiset roihut on :D ja nokinen takkakin.

Alaosassa on balsan palanen, jolle tein muotoja pahvista. Lopuksi liimasin kananmuna kennostosta repimiäni paloja päälle ja sudin akryylimaalia pintaan. Vasemman puoleinen padan pidikike on pahvia, ketju on kaulaketjun pätkä, näihin sudin vielä akryylimaaleja pintaan. Oikeanpuoleisessa pidikkeessä on pätkä nahkaa ja rautalankaa, muut osiot pahvia maalattuna.

Tässä paistin varras. Vartaan jalat ovat paksua rautalankaa, alaosassa pienet helmet. Paksu osio on balsaa, kampi ja tanko paksua rautalankaa. Vartaan piikit pahvia. Yläosan renkulat rautalankaa. Akryylimaaleilla sitten maalasin. Takana oleva tulipesä on myöskin ihan pahvia, koristeet korvakorujen taustoja ja korunosa (eivätpä kyllä oikein tarkasti näy kuvassa)