Uunin teko-ohje:

Vanhoissa taloissa on hyvätkin puolensa, jos huonoja ovatkin puuttuvat säilytystilat ja vetoiset lattiat. Vuonna -36 rakennetussa talossamme on joitakin säilyneitä aarteita. Joten pitihän sitä nukkekotiinkin sitten lämmitysjärjestelmää väkertää. 1:1 uuni on kylläkin hopea maalilla aikoinaan joku maalannut, joten on hauska nähdä sekin miltä uuni kunnostettuna voisi näyttää!

624204.jpg

Hiukan on huono kuva kun on niin musta uuni.

Uunin valmistus ohje:

Tarvikkeet: tyhjä wc-rulla,  ohutta ja paksuhkoa pahvia, askartelumassaa, kuviosakset, ohutta rautalankaa, liimaa ja mustaa akryylimaalia.

Uunin rungon tein wc-rullasta (tyhjästä..no heh), jonka leikkasin takaa auki ja lyhensin. Teippasin maalarin teipillä kiinni siten, että ympärysmitaksi tuli 10cm ja korkeudeksi 5,5cm. Uunin alaosaa varten piirsin paksuhkolle pahville kaksi kaarevaa osaa, joista toisen pienemmäksi ja liimasin paikalleen, alaosassa sijaitsevan tuhkaluukun rungon tein ohuemmasta pahvista. Uunin sivuihin leikkasin ohuesta pahvista kapeat suikaleet ja niiden päälle vielä kuviosaksilla leikatut koristeet. Rungon yläosaan tein vielä wc paperirullasta leikatusta nauhasta tuommoisen levennyksen.

Uunin  molemmat luukut, ylemmän luukun päällä oleva koriste ja toi "hattu" päällä (oikeassa uunissa sen alla on keittolevy) ovat fimo massaa, jota olen coctailtikulla kaiverrellut ja kuvioinut. Uunin luukuissa olevat vetimet ovat kierteelle taivutellut rautalangan pätkät. Sovittelin ennen paistamista noita luukkuja  ja "hattua" paikoilleen. Luukut ja koristeen paistoin uunissa pienen leivinpaperista tehdyn rullan päällä, jotta luukkujen ja koristeen kaarevuus säilyisi. Lopuksi maalasin uunin mustalla akryylimaalilla. Uunin valmis mitta on alareunasta tuonne huipulle saakka 10,5 cm (matala kuten esikuvansakin) Lopuksi heräsi ajatus, että olsi pitänyt tehdä avattava luukku, jotta komeuden voisi sähköistää..nooh seuraavaan siiten ;)