Ensinnäkin kiitos kommenteistanne, en ole päässyt pitkästä aikaa taas koneelle ja lämmitti kyllä mieltä. Toisten blogeissakaan en ole päässyt käymään, mutta pikku hiljaa kunnon mukaan. Käsi nimittäin on ollut hirmu kipeä eikä siinä ole voinut oikein mitään tehdä, varsinkaan näpytellä näppistä tai mineillä ja kääreessä tälläkin hetkellä. Vaipanvaihtokin pikkuisille on ihan oma taiteenlajinsa yhdellä kädellä.

 Ei nyt mitään maata kaatavaa, vanha vaiva vaan joskus ilmoittelee itsestään, kun innostun liikaa. Eli jännetuppi tulehdus, jonka aikoinaan sain lukiossa kun piti niitä lihaskunto testejä tehdä (tuli kyllä hyvä numero, joten kaipa se maksoi vaivan..heh) ja nyt taisi ärtyä tuosta leikkimökin maalailusta ja muista piha touhuista. Kyllä, myönnetään huono kunto ja tyhmyys kun ei verryttele tarpeeksi..tiedetään ;D

Tässä sitten kuvia mitä tuli tehtyä ennen kuin käsi meni pökkelöksi, eli mini ruokia ja olipa muuten hauskaa pitkästä aikaa massailla!

1536917.jpg

Ennen ruoanlaittoa, täytyy kananmunat kerätä.

1536928.jpg

Knanamunat on kätevä kerätä rautalanka koriin. Korintekele on tullut tehtyä jo ajat sitten, mutta tyhjänä ei tullut esiteltyä.

1536931.jpg

Tässä sitten keitettyjä kananmunia eri muodoissa ja rikottuja munia kulhossa. Kulhon olen ostanut Nukkelasta ja kananmunat olen valmistanut Nukkekodin hengettären ohjeella. Rikotuista kuorista en kyllä saanut niin nättejä, joten vielä on harjoiteltavaa.

1536941.jpg

Reuttersin paistinpannuissa sitten paistuvat kananmunat, makkarat ja jauheliha pihvit. Jauhelihapihveissä fimon sekaan sotkettuja mannaryynejä. Rasva pannulla on keltaista ikkuna kalvoväriä ja lakkaa sekaisin. Paistettuja kanamunia ja makkaroita olen vielä ruskealla akryylimaalilla maalannut ja lakannut päälle. Kananmunassa ja sen reunoilla olevat valkoiset hyytymättömät kohdat ovat valkoista ikkuna kalvoväriä. Nam ;D

1536949.jpg

Sitten leivonnaisia. Marian idealla tehtyjä, eli mannaryynejä fimon seassa, en muista kenen ohje alunperin oli. Kahvikakkuja ja tiikerikakkua (valkoinen tomusokeri kuorrutus on valkoista ikkuna kalvoväriä), keksejä ja limppua. Astiat Reuttersin, kahvikupissa lakkaa ja ruskeaa akryyliä kaakaona.

1536957.jpg

Ja jottei menisi vallan kolesteroli pommiksi, niin hiukan juureksiakin.

1536960.jpg

Punajuuria ja keitettyjä perunoita, joille sitten myöhemmin olisi tarkoitus tehdä vielä maalailuja, kunhan käsi tuosta reipastuu.

1536964.jpg

Paikatussa perunasäkissä multaisia perunoita, multa liiman kahvin ja kaakaon sekoitusta.

Taikataikinaakin kokeilin. Ohje Marialta! Ei vain ollut ruokaöljyä kotona, joten tulipahan kokeiltua sitten ilman sitä. Kaksivuotiaani kanssa sitten leivoimme :D ja paljon tuli kaikenlaista. Vielä pitää koittaa sen ruokaöljynkin kanssa, pullapitkon tekeminen varmaan onnistuu paremmin jos joukossa hieman rasvaa, nämä nyt ovat sitten viimeistelemättömiä, no sitten kun tuo käsi reipastuu ;D

1536977.jpg

Siinähän sitä kaikenlaista. Kaksivuotiaani teki paljon noita taikinapalloja ja sämpylöitä, täytyy sitten jonkinlainen leipomistilanne niistä sitten joskus kehitellä.

1536983.jpg

Korvapuusteja täytyy vielä kokeilla sen rasvaisemman taikinan kanssa, vaikka ihan hauskoja näinkin. Välissä oikeaa kanelia.