Nukkekoteilu on siitä hauska harrastus, että siinä voi toteuttaa itseään monella tavalla. Asioita voi yrittää tehdä hyvinkin tarkasti ja oikeasti. Nalletalossa on sähköt, mutta vesi ei juokse sisään tai ulos muuta kuin mielikuvituksessa. Ja hyvä niin!

Joskus täytyy kuitenkin päästä kokeilemaan asioita, että mitenköhän tämänkin tekisi nukkekoti koossa. Tästä ideasta sitten aloin kehitellä toimivia laskosverhoja nukkekotiin.

1235701.jpg 

Laskosverhot tein kuten oikeatkin 1:1 koossa olevat laskosverhot. Lasikuitupillien tilalta kujissa ja alareunassa painona jäykkää rautalankaa. Renkaat ovat korurenkaita ja nyörinä virkkauslankaa. Oikeissa 1:1 laskosverhoissa, joissa on kuvioita, käytettäisiin vinonauhaa kujissa. Jotta verhon ollessa suorana, kuviokin olisi kokonaan näkyvissä. Minä en kuitenkaan, nyt niin pikkutarkasti alkanut väkertää, vaan ompelin vain kankaaseen kujat, johon rautalangat oli hyvä pujottaa. Verhot kiinnitin pikaliimalla, maalattuun puurimaan (ilotulitus raketin osa). Puurimaan tein naskalilla reijät, johon liimasin paikoilleen rautalangasta taivuttamani "silmukka ruuvit", joissa nyöriä varten silmukat päissä.

1235702.jpg

Verhot liimasin sitten paikoilleen, ikkunan yläpuolelle. Nyörit tasasin sopivan mittaisiksi ja päähän vielä helmi.

1235703.jpg

Laskosverhot tulevat siis Nalletalon veskiin, jossa ikkunoita on kaksi kappaletta. Joten verhojakin siis kaksi. (ja kuten kuvasta näkyy olen saanut kääntyvän seinänkin siis paikoilleen :) )

1235706.jpg

Tässä kääntyvässä "seinässä" olevat laskosverhot. Nyöriin tein vielä solmuja sopivin välimatkoin, jolla laskosverhon pituutta on hyvä säädellä. Oikeissa 1:1 verhoissa nyöri kieputettaisiin paikoilleen, mutta tämä solmu systeemi on helpompi neidilläni hallita.

1235709.jpg

Tässä vielä kuvaa sisäpuolen laskosverhosta. No kehittämisen varaakin tietenkin olisi, ehkä vielä pienemmät korurenkaat verhoihin jne... mutta no niihin seuraaviin sitten ;D (jos jaksaa)

Iltasella miehelleni näitä laskosverhoja sitten innoissani esittelin, kuinka ne voi laskea ja nostaa. Mieheni vain naureskeli, että onhan se hyvä ettei koulutus ole mennyt hukkaan ;D :D :D siinäpä sitä sitten ilta naureskeltiin! :D