Kukkien teon innostus on tarttunut myös tyttäreeni. Pienikokoisena tytön pirpanana ei kaikkiin asioihin aina voimat riitä. Kuviolävistäjätkin ovat vielä niin uutuuden jäykkiä, että kartongin lävistäminen vaatii voimaa. Ja kuitenkin on hirvittävä halu tehdä itse ja äidin apu ei ole sama asia kuin kokonaan itse tehty. Onneksi kekseliäisyys voittaa sen missä voimat eivät riitäkään. Kun kartonki on liian paksua on lupa käyttää muita materiaaleja ja tähän tarkoitukseen vanhat (äidin jostain syystä arkistoimat) lahjapaperit ovatkin mitä mainioimpia.

927739.jpg

Lahjapaperi onkin hauska idea, sillä siinä kukkiin saa elävyyttä. Kukkasissa neiti käytti kuviolävistäjän isointa ja pienintä osaa, muotoili niitä muotoilukynällä. Ohuen rautalangan hän katkoi pihdeillä. Lehdet hän leikkasi kartongista ja muotoili muotoilukynällä ja liimasi paikoilleen.

927742.jpg

Valmiit kukaset hän istutti kartonkiastiaan (jotain pakkausmateriaalia) jonka ensin maalasi punaisella akryylimaalilla. Kartonkiastiassa itsestäänkovettuvaa savea, liimaa ja kahvinporoja. Viereiset kukkaset neiti muovaili fimo massasta ja paiston jälkeen istutti korkkiin, jossa myös savea, liimaa ja kahvinporoja.