Kaikenlaista roskaa kertyy nurkkiin, erityisesti noita shampoo ja suihkusaippua pulloja. Aikani tuijoteltua tätäkin suihkusaippuan korkkia (taisi olla pirkka) se alkoi mielestäni näyttää aivan matka-arkulta. Toteuttamis puoli onkin sitten taas se ongelmallisempi asia. Mutta tässä siis jonkinlaista ohjetta.

Tarvikkeet: Suihkusaippuapullon korkki, terävä puukko, sakset, hiomapaperia, ohutta pahvia, nahkaa, liimaa, pihdit, rautalankaa ja pikkiriikkisiä nappeja.

636920.jpg

Tällainen korkki siis. Kaiversin korkkiin aukon ja poistin napukan kansi osasta.

 636926.jpg

Kaivertaminen oli aikas kova homma!!!

636927.jpg

Korkin pohjaan liimasin ohutta pahvia.

636932.jpg

Pohjan avulla piirsin nahalle n.1,5cm suuremman soikion, jonka liimasin pohjaan kiinni. Ylimeneviin osiin leikkasin holkkeja, jotka liimasin sivuihin kiinni.

636937.jpg

Jotta liimaukset pysyisivät paikoillaan käytin apuna kumirenksuja.

636944.jpg

Kanteen leikkasin ja liimasin nahkapalasen.

636951.jpg

Ja kannen reunoille n. 2cm leveän suikaleen, jonka ylimenevät osiot leikkasin holkeille ja liimasin kannen alle.

636953.jpg

Kannen alleleikkasin ja liimasin nahka soikion. Sisäosaa varten leikkasin taas n. 1,5cm reunoilta ylimenevän suikaleen. Taas ne holkit leikkasin, taitoin ja liimasin reunoille.

636955.jpg

Ulkoreunoille ja pohjaan leikkasin myös sopivat nahkapalaset, korkin mittojen mukaan.

636958.jpg

"Matka-arkun" yläreunaan ja kanteen liimasin ruskeaa kirjontalankaa. Remmit on nahkasuikaleet, joihin leikkasin terävän kärjen toiseen päähän ja tein parsinneulalla reikiä (eivät näy oikein kuvassa) Remmit liimasin paikalleen.

636961.jpg

Soljet joihin nahkaremmit kiinnittyvät tei siten, että leikkasin nahasta kapeat suikaleet (toisen pään pyöristin). Rautalangasta taivuttelin kaksi renkulaa, jotka sitten pujotin suikaleen sisään.

636964.jpg

Nahkasuikaletta liimasin vähänmatkaa kiinni, jotta renkulat pysyvät paikallaan (onpas epäselvä kuva)

636966.jpg

Soljet liimasin paikalleen ja pujotin nahkaremmit niihin (Voi avata ja sulkea tarpeen mukaan, toimivat siis oikeasti). Arkun päälle liimasin vielä kahvan, jonka tein siten, että taivutellun kaksinkerteisen rautalangan päälle liimasin nahanpalasen ja kahvan liimasin kanteen kiinni. Näin arkku on valmis.

Kehittämisen varaakin tietenkin olisi. Liimaryötteet hieman tursottavat ja tuli mieleen, oisko pitänyt liimata kahva sivuun, jotta olisi aidompi... niinkuin arkku siis. No täytyy taas odottaa, josko materiaalia kertyisi.