Nalleperhe Nallenen on viettänyt pitkän tovin parakkielämää. Pippurisen rakennusfirma on siis myöhästynyt pahasti rakennusurakastaan. Nyt kuitenkin talopaketti on toimitettu perille ja isä-nalle Olli on päässyt työn touhuun. Vaikka äiti-nalle Heta hiukan epäileekin, että Ollilla olisi peukalo keskellä tassua. Remontin keskelle on syntynyt myös uusi vauva Ninni ja talon valmistumista odotetaan kuumeisesti.

1003125.jpg

- "Isi me tuotiin sulle kaupasta appelsiineja, jotta jaksaisit rakentaa meidän uutta kotia".

- "Kiitos Lilli. Olikos kivaa tapetti kaupassa?"

- "Joo aivan ihanaa, me valittiin mulle sydäntapetti! Oskarilla tuli siellä vaippaan kakit ja äitin piti käydä pesemässä Oskun peppu. Minä hoidin sen aikaa Ninni vauvaa ja olin tosi taitava!"

- "Niin tietysti prinsessani."

- "Kaupatta oli ihan mältää, tiellä haiti pahalle, eikä tiellä taanut juotta. Ihan tyhmää, että kaakeleitta tehlään temmosia tooneja ja titten niitten päälle ei taa muka kiivetä. Ja tapetti lulliakaan ei taa kuulemma pulkaa ja taitella niittä lennokkeja. Yksi tetäkin kattoi niin pahatti kun minä titä pikkuten kokkeilin titä jylsintä..mitä oli jättänyt ten päälle! Tuhma tetä! Vaan lätti tiitä hieno ääni, kun ne päällä olevat papelit oikein pöllätti tuikaleiksi! Vaikka lätti te äitittäkäkin hieno ääni...mä en oon tietänytkään, että te otaa niin kolkealta kilkaista."

- "Vai niin Valtteri..öh..taisipa teillä olla aikas mielenkiintoinen päivä sitten."

1003161.jpg

- "No edistyykös se remontti?"

- "Ei tämä nyt oikein suju Heta kultaseni."

- "No mikä on ongelmana?"

- "No kun ei ole sitä akkuporakonetta."

- "Onhan sinulla porakone!"

- "Mutta kun tartteis sellaisen akkuporakoneen, olisi se niin paljon kätevämpi. Tämä on hiukan hankala ja vanhanmallinen."

- "Huokaus..vai niin."

1003177.jpg

- "Mitäs se poika täällä marmattaa? Me tultiin Helga-mummin kanssa vähän lisätassuiksi."

- "Kiitos Vihtori-vaari. Lisä tassut ovatkin tarpeen!"

- "No mikäs täällä on ongelmana?"

- "No kun ei ole sitä akkuporakonetta! Ja tästä porakoneesta on töpselikin rikki!"

- "Ahaa, mutta eipä hätää, vaarilla on vasara!"

- "Eihän sitä vasaralla voi taloa rakentaa, pitää olla akkuporakone, jotta saa ruuvit kiinnitettyä."

- "Ahaa, mutta onpas vaarilla ruuvimeisselikin, joten eiköhän aleta hommiin!"

- *Olisin minä siltikin tahtonut sen akkuporakoneen, Karhuvaaran sekatavarakaupassa olisi niin hieno punainen..huokaus!* Olli mutisee itsekseen.

1003206.jpg

Yhteisvoimin sitten talo maalattiin pohjamaalilla ympäriinsä.

1003208.jpg

Valtteri nalle tietenkin sai maalattua hötäkässä itsensäkin, kun oli olevinaan niin apuna.

1003213.jpg

Valtterin huone päätettiinkin sitten tapiseerata ensimmäisenä.

1003225.jpg

Vihtori-vaari olikin taitava lattian asennus hommissa. Hänen kätten jälkiään ihailemassa Helga-mummi.

1003229.jpg

Porras aulasta tuli sitten hiukan merihenkinen...Olli isän harrastusten mukaan, joihin kuuluu kalastaminen.

1003252.jpg

Lilli tytär sai haluamansa vaaleanpunaisen sopen sydäntapetteineen.

1003259.jpg

Ovien rivat ovat sitten heta äidin valitsemia.

1003272.jpg

Kuistille asennettiin myös samainen tumma lattia. Tapettina täällä suurikuvioinen beesi tapetti. Muut seinät vaan maalattiin ja niiden yläreunassa kiertää boordi.

1003280.jpg

1003281.jpg

WC:n seinät tapetoitiin kiehkurakuvioisella lasikuitutapetilla (erittäin vaikeat valokuvata kun ovat niin valkoiset) ja sinne tulee vielä pesutilojen läheisyyteen kaakelointi.

Paljon siis on Nallesten perhe saanut aikaankin ja tästä suuri kiitos kuuluu kylläkin Vihtori-vaarille. Materiaali pulan vuoksi uusia lattioita ei ole päästy asentamaan ja katotkin on täysin laittamatta. Naisväki myös päätti viimehetkellä, että olohuoneen ja keittiön paikkaa täytyy vaihtaa...onkos hullunpaa kuultu. Onneksi Isänalle Olli ei ollut vielä ennättänyt asentamaan kaikkia vesiputkia, joten homma ei ole ihan mahdoton. Sähkötkin pitäisi vielä asentaa, jotta hommia ei tarvitse ähertää remonttivalaistuksen parissa. Makuuhuoneeseenkaan ei ole löytynyt tapetteja ja olohuoneeseen pitäisi muurata takkaa varten omapaikkansa, jotta sielläkin päästään tapetoimaan. Talo täytyy myöskin maalata ulkoa päin, jotta ikkunat voidaan asentaa paikoilleen (nekin pitäisi maalata) ja alakerroksien väliovetkin pitäisi maalata.

Kaikki tapetit ovat tyttäreni valitsemia!