949360.jpg

Kukkakauppa Violetta on odottanut pitkään valaistusta. Mietintä myssy on raksuttanut ankarasti, sillä patterilla toimivia led valoketjua en ole onnistunut bongaamaan mistään. Voisi tietenkin löytyä jostain sähkötarvike/valaisin liikkeestä? Tai sitten niiden saatuvuus on parempaaa lähempänä joulua, mutta minäkö jaksaisin sinne asti vartoilla ;D

Liekkiä muistuttavat led-tuikutkin ovat jotenkin kökköjä, jos niitä yrittää lyhdyn kattoon viritellä (kukkakauppa boksikin on niin ylöspäin kapeneva ja hankala) ja kun en halunnut mitään plafondi valaisinta vaan haaveissa siinteli taas jotain utopistisia unelmia kristallikruunusta. Kun materiaali oli kuitenkin mitä on ja niillä pitäisi jotenkin edetä, tuntui koko valaistus asia tyssäävän siihen, että valopiste tulisi olemaan aivan lyhdyn katossa ja valaisin roikkuisi kaukana alapuolella. Led olisi vielä sellainen vilkuttava, onhan sen tarkoitus kuvata liekkiä.

Annika kertoi sitten blogissaan purkaneensa led-tuikun ja minä jäin sitä pohtimaan...Voiko niinkin tehdä? Ja ei muuta kuin meisselin ja puukon kanssa kaivertamaan kyseistä esinettä auki. Yhden tuikun hajottua totaalisesti käsiin, tajusin toisen kohdalla olla jo varovaisempi. Kaivertelin mahdollisimman paljon muovijuttuja ympäriltä pois ja poistin myös sen liekin muotoisen kumihärvelin (Tiimarin tuikuissa on sellainen). Uuden kuvun tein yllätys yllätys!...Silikonisesta tutista ja toimii siinä oikein loistavasti :)

Johonkinhan se purettu led-tuikku olisi vielä kiinnitettävä. Lääkärin lasta (mikälieneekään viralliselta nimeltään) päätyi sitten tukirakenteeksi, joka olisi myös helppo kiinnittää lyhdyn sisäpuolelle ja helppo ottaa patterin vaihdon vuoksi poiskin. Maalia ja pitsiä vain päälle niin ei toivon mukaan näytä niin kamalalta.

949370.jpg

Sitten olikin edessä valaisimen valinta...eli millainen ja kuinka sen toteutan. Kääk! Helmitöidenkin tekeminen on kohdallani rajoittunut siihen, että jonkun käsirenkaan tai kaulakorun olen tytölleni väkertänyt, tyyliin helmiä kuminauhalankaan. Mutta eihän se ota jos ei annakkaan!

 Ihanan ohjeen sitten löysin Nukkekodin hengettäreltä Ongelmia tietenkin tuli jo heti alkuunsa, eli kuinka saisin kristalli kruunun ja led-valaisimen yhdistettyä toisiinsa, ettei lamppu joudu roikkumaan johtojen varassa ,jotka ovat herkkiä menemään poikki. Ja tietenkään minä en ollut etukäteen varutunut tarvittaviin materiaaleihin, eli juuri sellainen korunosa, jossa on tarvittava määrä reikiä puuttui ja helmetkin suurempia. Yö aikaan kun mikään drive-in askarteluliike ei ollut auki ja kärsimättömänä piti päästä jo tekemään. Piti tyytymäni siihen mitä käsillä on. Vanhoista korvakoruista sitten bongasin vastaavan tapaisen korunosan ja ei kun tekemään.

 No jotta led-valo ei johtoineen menisi heti rikki päätin aloittaakin valaisimen käänteisenä eli alaosasta...no jossain yön tunteina, puoliunessa hoksasin kuitenkin tehneeni jotain yläosan ja alaosan yhdistelmää...aikani asiaa tuijotettuani päätinkin asian olla niin ja innostuin vain lisää....eli lisää kerroksia ja sitten tuli oikein kuningas ajatus, että kun se tuikkukin on sellainen vilpattava, niin eikös siinä voisi olla sitten ne kynttilätkin.

949375.jpg 

Kynttilöiden kannat ovat myös jotain korunosia (jotka ostin kerran sinellistä vetimiksi) Kynttilät liimalla söhrittyjä vanupuikon pätkiä ja sydän lanka rautalankaa. Puoli kolmen aikaan yöllä sitten valaisin oli valmis ja minä onnellinen. No paljon olisi parantamisen varaakin, helmi "rimpsujakin" voisi tehdä pitemmissä pätkissä, jottei liitoskohtia olisi niin paljon. Mutta ensimmäiseksi kokeiluksi oikein innostavaa ja erittäin mielenkiintoista, varsinkin kun sain yhdistää tämän toisen intohimoni rautalangan kanssa väkertelyn! Kuvat olen ottanut "kynttilöiden ollessa vielä märkiä, joten kristalli kruunu on hiukan vänkyrän näköinen, kun en pystynyt kaikkia osia oikomaan (ja tunnetustikaan en pystyny odottamaan liiman kuivumista, kun oli jo nukkumaan menon kiire)

949395.jpg

Tässä kristalli kruunu kukkakaupan sisällä..ei ole kylläkään vielä paikoilaan, kun nuo verhot pitäisi ensin kiinnittää paikoilleen. No Violettahan onkin laskenut kruunun alas puhdistusta varten ja taitaa olla yökyöpeli hänkin, kun valaisinta täytyy iltahämärissä puhdistaa.

949408.jpg

Tässä sama kuva salaman kanssa otettuna. Onhan tuo hiukan suureellinen ja ehken prameakin valaisin tuonne kukkakauppaan ja voi olla että siirtyy vaikka sinne tulevaan nukkekotiini. Mutta Violetta onkin hiukan omalaatuinen täti ja voi sijoittaa ajanpatinoimaan kukkakauppaan kyllä kristallikruununkin.