Joulunaika on ihanaa ja hienoa olisi jos tänä jouluna olisi luntakin, vaikka ainahan verhot voi laittaa kiinni ja kuvitella. (Vaikka eihän se sama asia olekaan)

Jouluisten mineilyjen tekeminen on kiehtovaa ja Annikan idean innoittamana minäkin sitten tein tällaisen lumisade pallon.

1062572.jpg

Ja kyllä olikin vaikea kuvattava ja kuten kuvasta näkyy maalikin vielä märkää ;D

1062577.jpg

Lumiukossa on materiaalina alimpana styrox pallo. Keskellä on puuhelmi, jonka läpi työnsin ohuen rautalangan pätkän ja siihen liimasin pienet pätkät rautalankaa "oksiksi". Päänä on välihelmi. Osat liimasin pikaliimalla toisiinsa. Lopuksi maalasin vartalon vesiohenteisella maalilla. Hattuna on pahvinpalanen ja musta välihelmi joita vielä maalasin lopuksi mustalla akryylimaalilla. "Hiilet" eli mustat hampaat ja napit tein coctailtikun päällä, jonka kastoin mustaan akryylimaaliin. Porkkananokka on  oranssiksi maalaamani coctailtikun pää.

Alaosa on magnum jäätelöpuikon tikun leveästä osiosta.

1062584.jpg

Tässä vielä kuvaa lumiukosta ennen kuvun alle laittoa.

1062591.jpg

Kuvun leikkasin tällaisesta muovipipetin päästä (jokin lasten kemisti sarjan osio) ja kuten kuvasta näkyy toinen kupu odottaa vuoroaan, jos vielä pienemmänkin pystyisi tekemään... joo kyllä tämä jonkin sortin höperyyttä jo alkaa olla, mutta kivaa sellaista :D