Blogissani aiemminkin vilahdelllut nalleperhe alkaa pikkuhiljaa muotoutua, eli kaikki perheen jäsenet ovat löytäneet niin sanotusti toisensa :D

668755.jpg

Tässä isä, äiti ja vauva-nalle.

Rumat vaatteet tai yleisimmin niiden puute alkoi kuitenkin häiritä ja niin nalleperheen oli aika lähteä vaate ostoksille. Koska nalleperhe tulee tyttäreni tulevaan nukkekotiin ja näin ollen pääsee leikkien tiimellykseen, täytyi vaatteistakin suunnitella riisuttavat ja siinäpä sitä haastetta olikin.

668884.jpg 

Isä-nalle (ostettu Tiimarista) kuvassa alkuperäisissä vaatteissaan.

668867.jpg

Pusero sai jäädä koettuaan ensin pieniä muutoksia. Liimasin kalanmuotoisen kangaspalan puseron etumukseen ja ompelin välihelmen kalalle silmäksi. Rento takki on pieni kuvioista ruutukangasta (Eurokangas ja napit Sinellistä) Farmarit ovat itse kangasväreillä maalaamaa puuvillakangasta (jäänyt jostain työstä yli). Kaavoja ei tietenkään ollut, joten leikkasin, ompelin ja liimasin vähänväliä vaatteita nallen päälle sovitellen. Housujen sepalus, etutaskut ja takataskut ovat päälle liimatut kangaspalat. Saumat liimasin ensin erikeeperillä ja sitten ompelin ompelukoneella päältä (koristetikkaukset lahkeissa) tarkoituksenani oli siis tehdä leikin kestäviä vaatteita.

668868.jpg

Tässä vielä Olli isukki takaapäin. Eikös olekin valtavan suloinen lökäpöksy!!!

668865.jpg

Tässä Tokmannista ostamani nalle jo hiukan muunneltuna. Rusetti siirtyi päähän ja sydän irroitettiin (kuulostipas julmalta) Sydän oli ommeltu käpäliin ja liimattu masuun kiinni ja siitä jäi vielä hassu jälki...ihan kuin napa, joten olkoon. Tyynystä tulee Lilli-nallelle omaan huoneeseen tyyny.

668863.jpg

Tässä Lilli röyhelömekossaan. Tässäkin liimasin saumat ensin jasitten ompelin koneella päältä. Takana on kapea tarra kiinnitys.

668851.jpg

Tässä äiti-nalle (Bukowskin nalle, aikas vanha varmaan...en ole tormännyt vastaaviin. Löytyi kirpparilta ja hintana vain 0.10e)

Hihat rypytin ensin ja sitten ompelin kiinni paikoilleen.

668749.jpg

Tässä vielä äiti ja tytär takaapäin. Yksinkertaiset ja helposti riisuttavat vaatteet siis noiden tarrakiinnitysten ansiosta.

668789.jpg

Tässä vaatteensa saaneet nalleperheen jäsenet, muiden on vielä työnalla. Tytär sanoi, että isänallelle pitää väkertää lukulasit. Noh kaipa ne hiukan niitä muistuttavat... nallejen korvat on niin ylhäällä niin rillit istuvat hassusti.