Känkkäränkän tornitalo on ollut hyvää harjotusta myöskin valaistusasioiden kannalta. Vaikka Tornitalon valaistuksen teinkin Tiimarin patteri, ledi valosarjalla. Olen päässyt testaamaan siis kuinka tapetin läpi onnistuu porata johdoille reijät ja toimii hyvin.

Suurinta päänvaivaa tuotti se, millaiset valaisimet voi yhdistää patteri valosarjaan ja tässä sitten joitain ratkaisuja.

1042079.jpg

Ylimpään kerrokseen, eli tuonne torniin tuli kaksi kynttilä lampettia. valosarjan alaosia maalasin valkoiseksi automaalilla ja metallinen taustaosa on siitä joulukuusen kynttilänpidikkeestä (oikealle kynttilälle tarkoitetusta) oleva osa, sitä vain hiukan taivutin sivuista ja ympärillä on rautalankaa kieputettuna. Keskikerroksen nurkassa seisoo kristallipallo jalustallaan. Kristallipallon takana on myöskin valopiste. Kristallipallo on marmorikuula. Jalustan yläosa kultainen puutähti. Keskiosa, jokin metallijuttu ja alaosassa nappi. kirja alimmaisena on akryylimaaleilla maalattua paperia, jonka sisällä on kaksi pientä palaa softislevyä.

1041999.jpg

Tässä valot päällä.

1042086.jpg

Känkkäränkän makuusopessa on myös kaksi kynttilälampettia. Valosarjaa maalasin tässä myöskin (kuten muisssakin) automaalilla (muista tuuletus!) Alaosassa halkaistut helmet (kukanmuotoiset), takaosa/lampetti osiot kultamaalilla maalatut lumihiutale kuvioiset koristeet.

1042141.jpg

No tulipas huono kuva...apukuvaajana herra 1v :D ja sen huomaa!

1042184.jpg

Alakerroksessa  on puuhellassa tuli. Puuhella on nukkekoti innostukseni alkumetreillä kirpparilta ostettu. Olen sen joskus maalannut mustaksi ja luukkujen reunat ja tuon hormin hopeiseksi. (Alunperin oli mintunvihreä). On lunby kokoa ja ihanaa, että sai sitten paikkansa jostain projektistani. Känkkäränkän talo on muutoinkin 1:15 tai 1:16 koossa! Hellaan on sitten porattu reikä tuosta alaosan luukun takaosasta läpi.

1042072.jpg

Ulkoseinään olisi tarkoitus väkertää jonkinlainen soihtu ja lieden yläpuolelle tulee vielä myrskylyhty, jossa valot.

Tornitaloon olen rakennellut hiukan muutakin. Katot ovat paikoillaan ja ulko-ovi kutsuvasti avoinna. Portaat hekevat vielä lopullista paikkaansa ja väritystään. Känkkäränkälle on tulossa myös kuvassakin näkyvä tuoli. selkänoja ja jalat rautalankaa ja istuinosa balsaa.

1042007.jpg

Alakertaan tulee vielä kaappikin, jossa on auki liimattu ovi. Materiaalina ohutta mäntyvaneria, jota oli kiva työstää ja kaivertaa.

1042207.jpg

Alakerrassa on seinällä peililampetti. Peili on sellainen koriste paljetti, jossa on virkattu reunus. Valosarjan pituus oli yksi rajoittava tekijä, joten tuohon jäi sitten hassu johdonpätkä. Ajatuksena on ollut pyykkinaru tai jokin ripustusnaru systeemi.

1042171.jpg

Halloween meni jo, mutta nämä nyt saavat kelvata Känkkäränkälle astioiksi. Kuvat miniprinteistä ja alaosat nappeja. Lakkaa vaan vielä päälle ja eiköhän niistä rusina soppaa voi mussuttaa. Kissa kuvioisen hiukan syvemmän astian saa sitten Laku-niminen Känkkäränkän kissa.