Sohvan tekeleen kimpussa olen heilunut ja siihen on taas aikaa hurahtanut, että voikin yksi sohvan tekeminen vastustaa :D ja on siis edelleenkin keskeneräinen.

Ensin piti tovi mittailla ja suunnitella, mikä on ärsyttävää, minä kun en yleensä nukkekodin kalusteita mittaile tai laske mittasuhteita...teen vain miten silmää miellyttää. Monta kertaa pitikin sitten mitata aina uudestaan ja uudestaan, että voiko se todellakin olla näin, eikös tästä tule aika möhkäle :D

Tässä siis muro- ja jäätelöpaketin muodonmuutos sohvaksi. Kangas on saamaa pellavaa kuin rouvien huoneiden tuoleissakin. Nyörikin loppui kesken, sitä pistin mieheni ostamaan lisää ja ette arvaa, että oli koomiset puhelut..koita siinä nyt toiselle selittää millaista sen nyörin pitää olla millätavalla kierrettyä ja kapeaa. No ihan yhtä koomista kuin meikäläisen poran terän ostoreissut :D Mutta nyöriä sain!!!

Mutta ne jalat, ne jalat...niin innoissani aiemmin tilasin EM:ltä sohvanjalat, mutta liian korkeat, tähän sohvaan kun pitäisi olla juuri ne pienet 2,5cm...joten saa sohva parka nyt ootella tovin koipiaan. Yksiä jalkoja kun ei kannata tilata ;D vaan paljon tavaraa kerralla ja siihen ei tällähetkellä ole varaa :D :D

Sohvan mallin tein ensin ruutupaperille ja näitten kaavojen avulla, yritin sitten sohvan tehdä.

Käsinojia varten liimasin paksumpaa pahvia (jäätelöpaketista) kolminkerroin, jotta tuosta käsinojan etuosasta tulee leveämpi. Käsinojissa on yksinkertainen vanulevy ympäriinsä. Muhkeampi kohta on rullattua ja liimattua vanulevyä. Päällä kangasta.

Alaosassa on ohut pahvi (muropaketista) yksinkerroin, jonka päällystin kankaalla. Sen päällä on taas kolmin kertainen paksu pahvi, jonka etureunassa kiertää kaksinkertainen kangas(pellavasta muuten näkyisi ikävästi nuo pahvit läpi). Lopuksi vielä ohut pahvi, jonka päällä kolminkertainen vanulevy ja pellavakangasta. Selkänoja on etualalta paksua pahvia, jossa on kankaan alla yksinkertainen vanulevykerron. Selkänojan takaosassa on kankaalla päällytämäni ohut pahvi. Saumakohdissa somisteena sitten sitä nyöriä.

Tämä sohva tulee sinne rouvien huoneeseen ja saa oleilla siellä tovin ilman koipiaan :D