954513.jpg

Kaikenlaisen muun sähellyksen rinnalla, nukkekotikin on hiukan edennyt. Pitkä tauko johtui osaksi siitä, että mieheni reissasi ympäri maailmaa ja yksin minulla ei oikein tule sitä väkerrettyä. Muut vempeleet pysyvät kyllä hyppysissä, mutta edelleenkin kammoksun sirkkeliä..HUH! Toinen vielä suurempi syy hitaaseen etenemiseen on ollut epävarmuus kuinka nukkekoti kannattaisi koota. Eli ensinkös tapetit yms. seiniin ja lattioihin uritukset sähköjohtoja varten, vaiko kasata talo ensin ja tapetoida vasta sitten ja tehdä sähköjohdoille pinta vedot. Päädyin sitten jälkimmäiseen vaihtoehtoon, sillä koin että lapselle tarkoitetussa nukkekodissa johdot ovat paremmat pinnassa. Näin tytöllä ei tule vahingossakaan laitettua neuloja tai nauloja sähköjohtojen päälle (vaikka ikää onkin jo 8v.) Koin myöskin, että on rauha edetä huone kerrallaan ja tapetoida se rauhassa. Eräs syy (aika merkittäväkin) tällaiseen ratkaisuun on tietenkin se, että tyttö malttamattomana odottaa nukkistaan ja pääsee näin hiukan jo leikkimään, vaikkei kaikki nurkat olisikaan tapetoituina tai maalattuna. Hankaluuksiakin tietenkin tulee, mutta tulkoon :D

954514.jpg

Huonejako on seuraavanlainen. Vasemmalla on kuisti/veranta, joka toimii sitten nalleperheen eteisenä, siitä tullaan kaariaukon kautta olohuoneeseen ja oikealla on keittiö. Keittiöstä noustaan portaita yläkertaan vanhempien ja vauvan makuuhuoneeseen. Makuuhuoneesta pääsee sitten parvekkeelle, joka tulee tuohon kuistin katon päälle. Oikealle tulee WC ....vaikka yritin sitä tuonne yläkertaan pykätä, tytär totesi, että liian pitkä matka vessaan -"Ajatteles nyt äiti, jos kauhee hätä..niin eiku ramppaa portaissa!" ;D Vanhempien makuuhuoneesta noustaan yläketaan pieneen aulaan, josta aukeavat ovet oikealle ja vasemmalle lastenhuoneisiin. (näissä kuvissa ei ylimmän kerroksen väliseinät vielä ole paikoillaan, vaikka oikeasti jo ovatkin. Katon etureunasta tulee kääntyvä ja siihen tulee kaksi kattoikkunaa. Etuseinä kääntyy oikealle ja siihen tulee neljä ikkunaa.

954529.jpg

Koska nukkekoti tulee ahkeraan leikkikäyttöön, olen suunnitellut paljon asioita siten, että nukkekoti soveltuisi leikittäväksi. Talo on tukevaa vaneria ja väliseinät on ruuvattu monesta kohtaa kiinni (lattiaan, kattoon ja takaseinään), joten toivon mukaan ei huoju eikä tutise, sillä koskaanhan ei voi tietää mitä nukkekoti sitten leikeissä aina esittää..vaikka hevosta, jonka päällä ratsastetaan.

Etuseinä aukeaa kokonaan oikealle ja kuisti/ tai etuovi ei sijaitse siinä, jotta ulko-ovea voi käyttää leikin aikana. Kaariovikin siitä syystä, jotta kuistilta mahtuu sopivasti tulemaan sisälle ja kädetkin sopivat ovista ja aukoista hyvin sisälle. Kuistin katosta ja sen päälle tulevasta parvekkeesta tulee paikoileen kiinnitetyt, koska kokemuksesta voin sanoa, että kaikenlaiset irralliset osat ovat sitten irrallaan..eikä lapset osaa tai jaksa niitä paikoilleen laittaa. Tässä kuvassa ylimmän kerroksen väliseinät ovat vain laitettuina paikoilleen, ei vielä kiinnitettyinä.

 Neiti siinä innokkaana mittailee ja tahtoisi jo päästä valitsemaan tapetteja. (Ukille ja mummulle tiedoksi, kun siellä kuitenkin kuvaa katsoessaan kauhistelevat ;D Sirkkelin johto ei ole seinässä! vaikkei terän suojus olekaan paikoillaan,  Osaahan nuo muksut kyllä varoakin! )

954553.jpg

Tässä vielä kuvaa siitä kaariovesta, jonka kautta tullaan kuistilta olohuoneeseen. Paljon on viel tehtävää ja maalaus urakka olisi sitten seuraavana vuorossa, kunhan kaikki osat on leikeltyinä.