Uunin teko-ohje:

Tarvikkeet:

Pieni lasipurkki tai pullo, pirtelöpilli tai muu saman tapainen, paksua rautalankaa, vanhoja koruja ja nappi korvakoru, pieni helmi (wc-rullan hylsyn) pahvia, isohkoja helmiä tai vastaavia 5kpl, puuvilla pitsiä. Akryyli maaleja, itse käytin hopeista, mustaa, ruskeaa, keltaista, valkoista ja kerman väristä maalia. Vesi ohenteista lakkaa. Sakset, pihdit, sivuleikkurit, siveltimiä ja liimaa (itse käytin erikeepperiä ja pikaliimaa)

1474937.jpg

Maalaa lasipullo mustaksi. Piirrä pahville pullon yläosan avulla pyörylä, tee pahvi pyörylään pillin kokoinen reikä ja työnnä pilli paikoilleen. Tukevuuden kannalta on hyvä jos pilli ylettää pullon pohjalle asti (Minun pillini on vanhan vappuhyrrän taittunut varsi) :D Taita pilliin sopiva mutka ja tee pillin toiseen päähän pahvista pienempi pyörylä. Liimaa osat toisiinsa.

1474939.jpg

Leikkaa sivuleikkureilla sopivan kokoinen pätkä paksuhkoa rautalankaa ja kieputa se pihtien avulla napakasti pillin taitekohtaan.

1474941.jpg

Maalaa kaikki osat mustiksi.

1477068.jpg

Asettele uunin yläosaan valkoista puuvilla pitsiä paikoilleen ja maalaa uuni sen jälkeen valkoiseksi. Sudi, töpöttele tai hankaa pintaan vielä ruskeaa, kellertävää, mustaa ym maaleja jos haluat vanhahtavan ilmeen. Leikkaa wc- paperirullan hylsystä sopivan kokoiset luukut (wc-rullan hylsy on kätevä kun on valmiiksi kaarevan muotoista) Maalaa luukut mustiksi ja töpöttele pintaan hopean väristä maalia. Leikkaa sivuleikkureilla vanhoista koruista yms. sopivan kokoiset palat luukkujen päälle ja maalaa vielä hopeamaalia pintaan.

1477073.jpg  Tässä kuvassa eri uuni.

Maalaa uunin etuosaan, johon luukut tulevat pieni rantu mustalla maalilla.."tulipesä". Joka näkyy hiukan luukkujen välistä. Jotta tulee sellainen kolmiulotteinen vaikutelma (lasipulloon kun on vaikea kaivertaa mitään koloja..heh)  Liimaa luukut paikoilleen.

1477086.jpg

Leikkaa vanhasta korusta tai pahvista pienet palat saranoiksi ja maalaa hopeisiksi. Liimaa uunin alaosaan nappikorvakoru ja siihen pieni helmi päähän ja pullon pohjaan 5kpl. sopivia helmiä jaloiksi, maalaa nämäkin hopeamaalilla.

1477091.jpg

Töpöttele ja sudi uunin piippu osioonkin, vielä sinne tänne hopeista maalia. Minä sudin uuniini vielä vesiohenteista lakkaa päälle, jotta tulisi kiiltävämpi pinta.

Ja kas, uuni onkin valmis! : )

 

 

 

1474939.jpg