1214395.jpg

-"Kyllä tämä remontti viekin siitten voimat, huh huh!"

-"Otappa tästä Olli kahvia, tein siitä oikein vahvaa, jotta jaksat taas jatkaa puuhastelua."

-"Kiitos kiitos Heta! Kyllä minua hiukan jurppii se Pippurisen tavaran toimitus firma! Ei mitään tietoa vieläkään niistä portaista. Jaksaako tässä nyt iän kaiken tramboliinilla pomppien mennä yläkertaan."

-"No lapset ainakin tykkää. Mutta tätä pöytää sinun isä täytyy hiukan rempata, kun on liian matala... noh tietäähän sen Lidlin kalusteiden, vaikka maalilla nämäkin kyllä parani kummasti. Niin se yksi Tiimarin tuoli täytyisi vielä maalata."

-"No katotaan nyt kuinka ennätän. Jaa sinähän oletkin ottanut jo uuden uunikintaan ja patalapun käyttöön!"

-"Väinölän Marian ohjeillahan minä ne ompelin ja ovatkin kyllä hyvät eipä pala tassut, tein ne vain ohuesta gollege kankaasta ja ompelin tuon alareunan ensin, sen verran ohjetta muuttelin."

1214385.jpg

-"Isi milloin me ostetaan se televisio, haluttais kattoo niitä lastenohjelmia?!"

-"Mullen titten tuo pleikkali, tahtoo temmoten!"

-"Jaa olisihan se kiva karhuvaarankin urheilukisoja katsella."

-"Kyllä se uuni tuonne nurkkaan taitaa hankinta listalla olla ensimmäisenä!"

-"Eikä!"

-"On se muuten kumma ettei sitä uunia ole vieläkään tullut, huhuja olen kuullut että Pippurisen rakennusfirma olisi tyhjentänyt jo monta springles purkkiakin. Joten materiaalista ei pitäisi olla pulaa!"

1214389.jpg

-"Kappas täältähän on palanut hehku, kyllä minua alkaa nyt epäilyttämään, että noissa johdoissa on jotain vikaa, kun on palanut kaksi sulakettakin."

-"Tuohon parvekkeen oveen täytyisi laittaa salpa, ettei pikkuset vaan vahingossakaan mene sinne, siellä kun ei ole sitä parveketta vielä. Mutta kivastihan tuo Nukkelasta ostettu sänky tänne sopii. Pippuriselta olen tilannut tänne mattoja ja vuodetekstiilejä. Matot sillä kuulemma onkin viimeistelyä vaille valmiina, mutta vuodetekstiilejä ei ole alkanut edes ommella! Höperö se taitaa olla, vuodevaatteethan ne tärkeämmät olisi, harvahan sitä matolla nukkuu."

-"Kyllä sillä vielä nämä kaikki hommat taitaa olla niin opettelua...noh kaipa se on ymmärrettävää, kun ensimmäistä taloa rakentaa."

1214380.jpg

-"Hi hi hii. Iti ei huomannut kun me vaklattiin titä, kun te kävi pittillä!"

-"Mikäs kiherrys se täältä ammeesta kuuluu? Jaa viikaritko ne siellä!"

-"Me vaklattiin tinua!"

-"Vai niin tulkaahan pois sieltä, laitatte vielä suihkun päälle ja siitä se äiti keksii sanomista. Hänellä kun ei ole pesukonetta tai kuivaustelinettä, jossa teidän vaatteita huoltaa."

-"Menkääpä vaikka omaan huoneeseen leikkimään."

-"Joo mennään"

1214373.jpg

-"Tato veikka minä olen täällä hiimu kookeella!

-"Pröm pröm prööm!"

-"Ethän tinä yhtään tato, eikä junat tolleen tano, ne tanoo tuut tuut!"

1214361.jpg

-"Piha laatotustakin täytyisi vielä parannella, mutta on se vaan ihmeellistä, kuinka nuo kukat jaksavatkin kukkia. Tämä leuto talvi on saanut senkin aikaiseksi!"

 

Rakentelun ohella piti päästä siis hiukan sommittelemaan noita kalusteita. Ja on se muuten hassua kuinka pieneltä talo alkaakin näyttää kalustettuna. Tuntuu, ettei tänne mitään mahdu. No tytön huoneessahan ei olekaan vielä mitään ja seinätkin on aikas tyhjät. Pikku hiljaahan se talo siitä alkaa valmistumaan, sisutushan ei koskaan olekaan valmis, vaan aina voi jotain pientä lisätä.