Nalleperheen isän ja äidin, eli Hetan ja Ollin uniongelmat ovat vihdoinkin taakse jäänyttä elämää. Nyt vuode on nimittäin saanut tekstiilinsä!

1283043.jpg

Sänky on ostettu aikoinaan nukkelasta. Reunaröyhelö on henkseleiden olkain ja sen olen kiinnittänyt sängyn pohjan peittävään kankaaseen. Reuna röyhelön voi ottaa nostamalla pois, jos sängyn ulkonäköön haluaa vaihtelua.

 Patjan olen tehnyt Nukkekodin hengettären eli Nannan hyvällä ohjeella. Pieni ruudullinen peitto ei ole avattavissa, vain somisteena, mutta tilkkutäkki on ihan toimiva.

1283053.jpg

Tilkkutäkkejä ei ole tullut tehtyä 1:1 koossakaan, joten tässäkin menin sieltä mistä aita on matalin, eli helpolla. Eli valitsin sopivan kokoisen kangaspalan, siihen silitin kaksipuoleista liimaharsoa. Kankaasta leikkelin sopivan kokoisia neliöitä, nämä tilkut asettelin liimaharson päälle ja silittämällä kiinni. Lopuksi ompelin ompelukoneen napinläpipistolla vielä päältä ja kas siinäpä on tilkkutäkki nopeasti ja helposti :)  Tilkkutäkin tilkut ovat kaikki samasta kankaasta, olivat alunperin vain sellaisia melko suuria tilkkuruutuja.

1283066.jpg

Tällä tavalla liimaharson avulla tehty tilkkutäkkihän on tietenkin jäykempi, mutta pysyypähän vuodevaatteet ryhdissä, vaikka nalle-lapset kävisivät hyppimässä sängyssä. ;D