Nukkekodin rakenteiden suunnittelu, maalailu ja Nalletalon viimeistely, siihen kuntoon että sen voi tyttären huoneeseen siirtää, ovat aikaa vievää puuhaa. Tuntuu, että on iäisyys siitä kun viimeksi olen massaillut tai näprännyt jotain pientä, joten nyt oli ihan pakko päästä tuunaamaan yksi huonekalu :)

1257214.jpg

Tämä yöpöytä tulee Nalletaloon tytön huoneeseen. Tarkoitus oli tehdä kulunut, paikoitellen tummunut perintö kaappi. Niin ja kukat ovat olevinaan sitten ruusuja ;D Ja tätäkin taitoa täytyy taas harjoitella. Pienen maalauksen tekeminen on vaikeaa, helposti tulee vain sotkun ja epäselvän näköistä, mutta jostakinhan se harjoittelu on aloitettava :)

Kaapin pohjamaalasin ensin vesiohenteisella valkoisella maalilla. Kuivuneeseen pintaan piirsin lyijykynällä kuvioiden (sieltä omasta päästä taas) ääriviivoja. Kuviot maalasin ensin ohennetulla akryylimaalilla ja sitten paksummalla päälle. Korostus kohtiin käytin mustaa tussia. Lopuksi ohutta ruskeaa maalia sinne tänne ja hiontaa hienolla hiekkapaperilla.

1257205.jpg

Tässä kuvaa yöpöydän kannesta.

1010550.jpg

Tällaiselta yöpöytä näytti ennen, kuvassa keskellä. Enää tästä setistä ei olekaan tuunattavana kuin tuo lelulaatikko vasemmalla, kun kerros-sängyn portaatkin sain maalattua valkoisiksi.