Kukkakauppa roomboksin osalta on tapahtunut jo jonkin verran edistymistä. Kukkakauppa on saanut ensimmäisen kalusteensa. Tämä on minun toinen huonekaluni balsasta ja vieläkin tuottaa päänvaivaa. Balsa aina lohkeilee vääristä kohdista. Onneksi ajatuksena oli tehdä kulahtanut ja ränsistyneen näköinen (vinot jalat tai epätasaisuudet ovat siis pikemminkin etu). Mitenköhän kävisi jos yrittäisin tehdä uutta ja siistin näköistä...huh!

860807.jpg

Hyllykön jalat tein eurominien porras pylväistä. Katkaisin niitä vain lyhyemmäksi. Alaosassa on kaksi paksua balsa palaa liimattuna kiinni toisiinsa. Levyjen nurkissa on kolot joihin upotin nuo jalat. Pöytälevy on ohuempaa balsaa. Kuvassa osat ovat liimautumassa kiinni toisiinsa, kuten liima tuhruista näkee. Kumirenksut ovat tässä hommassa kyllä käteviä.

860810.jpg

Liimauksen jälkeen hioin alaosan ja tein balsasta kaksi hyllyä sekä pienet neliöt kuvaamaan laatikostoja alareunaan. Hyllyjen läpi työnsin neljä (elefantti) rautalankaa. Etureunan rautalangat ovat lyhyemmät kuin takareunan.

860814.jpg

Tumman vihreää ja turkoosia akryylimaalia sekoittamalla sain tuollaisen vanhahtavan maalin värin. Eri tummuus asteilla, eli lisäämällä lisää turkoosia tai vihreää varjostin jalkoja ja yritin aikaan saada lisää kulahtanutta ilmettä. Pöytä levyn käsittelin ensin coctailtikulla pistellen ja naarmuttaen ja sitten sivelin kaakaota pintaan. (kaakao seoksen kannattaa olla paksua, eli vain hiukan vettä ja enemmän kaakaota) Töpöttelin kaakaota paikoitellen paksummasti. ja lopuksi vielä hankasin pintaa talouspaperilla.

860817.jpg

Hyllyjen päihin liimasin helmet paikoilleen, taivuttelin paksummasta rautalangasta kiehkuroita ja sidoin ne kiinni ohuemmalla rautalangalla. Vetimet laatikoihin tein kieputtamalla paksumman rautalangan ympärille ohuempaa ja taivuttavalla sitten muotoonsa. (Balsa on siitä hyvä materiaali, että siihen vetimetkin oli kätevää vain tökätä paikoilleen) Lopuksi vielä maalasin rautalangat ja nupit samalla sävyllä kuin alaosan.

860836.jpg

Tässä yläosa vielä läheltä.

860833.jpg

Tässä taas lähikuvaa alaosasta.

860821.jpg

Tässä kuvaa iltavalaistuksessa sivusta päin, jossa parhaiten näkyy nuo kiehkurat ja niiden kiinnitys sekä hyllyn väritys, on siis enemmänkin vihertävä kuin turkoosi. Tarkkasilmäinen varmaan huomasi, että olin ottanut hyllyn yläosaan ideaa aikaisemmalta soppailureissultani, eli nalleperheelle tulevasta yöpöydän virkaa toimittavasta hyllyköstä.

860840.jpg

Kukkakaupassa on jo auki kyltti, vaikka kauppa on ihan alkutekijöissään.

860841.jpg

Tällaista on tullut myös printattua ja väkerreltyä. Linnunpöntöt ovat sivuilta http://artplace.homestead.com/files/birdhou.jpg ja muut printatut http://artplace.homestead.com/files/berry-3,gif jotka ovat kylläkin joitain keittiö juttuja mutta tein niistä siemenpusseja, kukkakylttejä yms.