900627.jpg

Olen aina tykännyt vanhoista tavaroista, joista maali hilseilee. Ihastuttavia ovat myös kolhiintuneet emaliastiat ja vanhat arabian kukkalautaset. Tästä syystä tuo otsikon kysymys on meillä arkipäivää ja sen saan kuulla useinkin pitkin päivää. Toinen kysymys -"milloin meiän remontti on valmis?" on myös yleinen kysymys. Näihin kumpaankin kysymykseen on tietenkin vastaus, joka ei tyydytä lapsia (olen arvellut tämän siitä että kysymystä edelleenkin esitetään) Miksi meillä onkaan niin rähjäistä? No kun äiti tahtoo niin, ja on myös hauskaa jos esineellä on jokin tarina kerrottavanaan, vanhat tavarat ovat mielestäni sielukkaampia kuin uudet. Milloin meidän remontti on valmis? Ei milloinkaan! Vanhoilla päivillä pitänee pykätä se rollaattori liuska (koska ennenkuin pääsee edes eteiseen on noustava 10 porrasta) ja hissi, jotta pääsee yläkertaan saunomaan (yläkertaan on 13 porrasta ja kyllä vain sauna ja pesuhuone koneineen sijaitsee yläkerrassa)

Rähjäisen ilmeen yksi osasyy lienee myös innostus nukkekoteiluun, kun asioita on kokeillut pienessä koossa mielessäni aina herää ajatus -"hmm..osaisinkohan tehdä näin myös 1:1 koossa?"

900629.jpg

Ei kun rohkeesti kokeilemaan! Ainahan voi poistaa maalit ja aloittaa uudestaan.

900633.jpg

Tämä senkki on aikoinaan ostettu puuvalmiina Jyskistä ja odottanut monta vuotta hetkeä, jolloin keksin miltä sen tulisi näyttää. Uudet vetimetkin on olleet useamman vuoden jemmassa, alunperin siinä oli puunupit. Eilisen päivän ja hieman yönkin aikana sitten innostuin tarttumaan siveltimeen. Maalit ovat vesiohenteisiä Tikkurilan maaleja ( osaksi vanhoja jämiä) lisäksi käytin akryylimaaleja.

Omituinen innostus ovat myös nämä silkkikukka asetelmat (minä kun olen aina inhonnut silkkikukkia ;) niin se mieli muuttuu). Tämäkin innostus selittynee tuon nukkekoteilun innoituksesta, siellä kun on tuonne kukkakauppaan tullut väkerrettyä asetelmia niin taas tuli mieleen -"osaisinkohan tehdä näin 1:1 koossakin)

900635.jpg

Astiana on täältä talosta löytynyt jokin ruosteinen peltipurtilo, jonka oplen sitten maalannut ja töpötellyt tuon tekstin kylkeen. Astiassa on oasis-sieni, sammalta ja silkkikukkia.

900625.jpg

Kukkaset ostin Tokmannista ja sieltä löytyi uudet ruokailu alustat, kulho ja symppis kynttilä, joka muistuttaa mansikkakakkua!