Kyllä mineily on sitten ihanaa ja rentouttavaa...vie sanotusti mennessään. Ostin tässä taannoin itsestään kovettuvaa savea, jota viikonloppuna sitten pääsin kokeilemaan. Kyllä nostan hattua heille, jolla tämän kyseisen materiaalin kanssa kaikki onnistuu. Minulla on kyllä paljon vielä opittavaa. Ymmärrän myös sen miksi kaikki nukkis astiat maksavat niin paljon...ovat aikas todella vaikeita tehdä. Mutta eipä lannistuta ja harjoitus tekee mestarin! Tässä siis minun ensimmäisiä sähellyksiäni.

855738.jpg

Paljon joutuu jälestä päin fiksailemaan, sillä pienet osiot tahtovat irtoilla. Yritin kiinnittää osia valmistusvaiheessa vedellä kiinni toisiinsa ,kuitenkaan siinä kovin hyvin onnistumatta. Mikäköhän tässäkin olisi se kikka kolmonen? Yritänköhän liian pieniä osioita? (kaipa tuo massailu on niin jäänyt päälle.) Maalia kaipaavat pintaansa, jotta saisi selkoa mitä niiden olisi yritys esittää.

855770.jpg

Fimo massata muovailin tällaisia, tulevat kuitenkin valokuvakehyksien somisteeksi, eivät nukkikseen. Tuohon veturiin otin mallia Nukkelasta ostamastani veturista.

857098.jpg

Lyhtyä varten sekoittelin erivärisiä variaatioita lattiaa varten (jonka tein fimo massasta). Koska en sitten käyttänyt tätä väriä, ajattelin kokeilla ihmishahmoa. Joskus olen tehnyt noita-akkoja ja joulupukkeja massasta, mutta yrittäessäni luoda jotain "eteerisen kaunista" naishahmoa, se noita-akka puski itseään pintaan. Todella naurettava neitokainen vänkyröine käsineen ja kaikkineen..:)..noh sen siitä saa, kun alkaa vain tekemään eikä katso mistään ohjeita kuinka pitäisi tehdä. (eli miten ruumiinjäsenet kiinnitetään vartaloon ja kuinka ne kannattaisi suunnitella ennen paistamista)