Ajattelimpa tehdä ihan oman postauksen, kun tuli niin paljon kyselyjä tuosta "tärkkäyksestä". Jospa näistä selityksistä jotain selkoa saa, kun on tällaista kehittelyä/kokeilua minullakin :)
1815243.jpg
En tiedä onko olemassa mitään tähän tarkoitukseen varta vasten kehiteltyä ainetta, mutta minä olen kokeillut erilaisia liimoja, sekä hiuslakkaa. Riippuu hiukan materiaalistakin, mihin laskoksia aikoo tehdä ja mikä materiaali siinä olisi paras. Puuvilla kankaalle, käy molemmat. Paksulle puuvillalle parempi, ehkä liima.

Tähän keittiön aputasoon, käytin laskoksien tekoon Doloreksen Decorator glue liimaa ja lisänä hiuslakkaa. Ylä- ja alareunan päärmeet liimasin. Liiman avulla vedin tuon kankaan (paksun) rautalangan ympärille ja ryttyyn, sivelin kankaaseen liimaa ja painoin laskoksille. Lopuksi suihkutin hiuslakkaa päälle ja kuivasin hiusten kuivaajalla. Hiustenkuivaajalla siksi, että kuivuessaan työllä ja vaivalla tehdyt laskokset voivatkin suoristua (huomattu on). Hiustenkuivaaja kuivaa nopeasti ja laskokset jäävät paikoilleen. Laskoksien teossa, olen useimmiten ensin käsin tehnyt laskokset ja pidellyt niistä vain sormin kiinni, lakkaa suihkutellessani ja niitä hiustenkuivaajalla kuivatessani. Tämän jälkeen laskoksia voi vielä muotoilla, tehdä vaikka pienemmäksi jos haluaa.

Villa Vanillan keittiön alakapan, sen pitsi-verhon, laskostin pyykkipoikien avulla ja suihkutin lakkaa päälle. lopuksi kuivasin hiustenkuivaajalla. Myös pyyheliina peiton laskokset tein hiuslakan avulla.

Huomioithan että lakka HAISEE pahalle, varsinkin kun sitä tässä tapauksessakin täytyy suihkuttaa niin, että kangas hiukan kastuu. Suosittelen ulkotiloja tai hengityssuojaimia, varsinkin jos olet vielä allerginenkin! Monenlaisia hiuslakkoja kokeilleena, olen todennut, ettei mikään niistä haise hyvälle, kun sitä tolkuttomasti täytyy suihkia :P
Tekokuituja en ole vielä päässyt kokeilemaan tai satiinia yms. mutta tuskinpa hiuslakka hirvittävästi tahrasi..no kannattaa ensin kokeilla erilliselle kangaspalalle, ennenkuin alkaa tosissaan lakalla suihkia. Juhlamekkojen laskokset yms. ovat sitten seuraavana kokeilu listalla :)