Neulahuovutetun kissan teko-ohje:

Tarvikkeet: Valkoista Huovutus villaa n. 10g (määrä oli vaikea arvioida kun omistan vain tavallisen jauhovaan, määrä siis arvioitu reilusti yläkanttiin) ja hieman ruskeaa huovutus villaa. Nenää varten joko purettua villalankaa tai merino villahahtuvaa. Kaksi mustaa välihelmeä. Nenän ja vartalon väristä, sekä mustaa ompelulankaa. Sakset ja neula. Vaahtomuovialusta (kannattaa olla aika paksu) ja huovutusneula.

Tiedoksi! käsittelemättömät villat huopuvat paremmin kuin valkaistut tai värjätyt!

799812.jpg

Ohje on 8cm pituiselle kisuliinille.

Varaa välineet valmiiksi. Aloita repimällä valkoisesta villasta haluamasi kokoinen pallero ja pyörittele sitä ensin käsissäsi.

799790.jpg

Muotoile pötkyläksi.

799786.jpg

Aloita pistely ja muovaile samalla vartaloa. Pistele niin, että muodostuu erillinen pää ja vartalo.

799775.jpg

Lisää halutessasi villaa, jotta vartalosta ja päästä tulevat tiiviit ja napakat. Pistele alapäähän, johon jalat kiinnittyvät, kapeampi kohta. Tee näin myös käsien kohdalle. Aloita kasvojen muotoilu repimällä valkoisesta villasta paloja ja pyörittelemällä niistä pikkupalleroita. Näillä palleroilla on helppo muotoilla kasvonpiirteet, kuten kissoilla posket, leuka ja nenän varsi. Pistele pallerot paikoilleen ja tee syvennykset silmien kohdalle. Revi ruskeasta villasta ohuita haituvia ja pistele niitä kissan päähän haluamallasi tavalla.

799770.jpg

799766.jpg

Korvia varten revi ruskeasta villasta hahtuvia, jaa pala kahteen yhtäsuureen osaan, pyörittele käsissäsi ja ala pistellä ja muovailla.

799763.jpg

Tee kaksi kolmion muotoista osaa. Tiivistä napakaksi ja pistele hieman kolmion kärestä suppuun.

799762.jpg

Kiinnitä korvat pistelemällä ne kiinni. Tässä vaiheessakin voit muovailla vielä niiden muotoa. Pistele sen jälkeen ruskeasta villasta repimääsi hahtuvaa kisun poskiin ja takaraivoon sekä selkään.

799726.jpg

799761.jpg

Revi mohair hahtuvalangasta suikaleita ja pyörittele ja pistele palloksi. Nenä saa olla aika suuri sillä se uppoaa syvemmälle pistellessäsi sitä kasvoihin kiinni.

799759.jpg

799741.jpg

Aloita jalkojen muotoilu repimällä valkoisesta villasta kaksi samankokoista pötkylää. Pistele joka puolelta tiiviiksi ja pyörittele välillä käsissä pistelyn helpottamiseksi. Revi ruskeasta villasta hahtuvia ja asettele ne tassujen päihin. Tasainen tulos ei ole vaatimus sillä eihän kissoillakaan niin välttämättä ole.

799731.jpg

Valmista tassut samalla tavalla.

799737.jpg

Häntää varten tarvitset vain kapean suirun valkoista villaa ja sen päähän hiukan ruskeaa. Pistele tiiviiksi. Tässä vaiheessa kannattaa tarkistaa jäsenien tiiviys ja saksillsa voi mahdollisia ylimääräisiä pörrötyksiä leikata halutessaan pois. Vaikka kisun kuuluukin olla hieman pörröinen, jotta mielikuva turkista olisi selvempi.

799722.jpg

Ompele jäsenet kiinni vartaloon kaksinkertaisella  vartalonvärisellä ompelulangalla. Lanka toimii mielestäni hyvin ja jäsenet liikkuvat kun muistaa pistellä ompelulangan esim. jalkojen kohdalla aina samasta kohden läpi.

799716.jpg

799708.jpg

799705.jpg

Kiinnitä mustat välihelmet silmiksi paikoilleen ja tee mustalla langalla silmän-nurkkiin pienet viirut. Muotoile nenän värisellä langalla nenään sieraimet ja muotoa. (Epäselvä kuva)

799701.jpg

Tee mustalla kaksinkertaisella langalla tassuihin "varpaat", sekä poskiin pisteitä (karvatuppeja tai mitä lieneekään). Tee kaksinkertaisella langalla myös suu. Viikset tein yksinkertaisella langalla pujottamalla vain päästä läpi, mutta jos ajattelet kisua leikkikäyttöön kiinnitä tukevammin!!!

799675.jpg

Harmaa kisu ja lapsi edestä.

799695.jpg

Ja takaa päin.

799810.jpg

Mittasuhteita. Musta kissa 15cm, Oranssi kissa 13,5, harmaa kissa 12cm ja valko- ruskea kissa 8cm. Kissani ovat aika ruipeloita sen vuoksi, että ajatuksenani on vielä kokeilla heille sopivia vaatteita. Vaikka olen kyllä pohtinut tekeväni vielä oikein pulskankin kissan :D

656489.jpg

Neulahuovutus on kivaa. Samalla ohjeella olen tehnyt kaikki kisuliinini, mutta ohjella voisi tehdä varmaan niin nalleja, koiria kuin muitakin eläimiä!

656509.jpg

Luovuus valloilleen.

656514.jpg

Tekemisen riemua kaikille, toivottavasti ohjeista sai jotain selkoa!