Kaukana jossain on pikkuinen mäki, siellä asuu telet.......

1624026.jpg

-"Hei Piipa, josset sinä pysy siinä käsikirjoituksessa, niin täytyy varmaan taas Jäyniksellä jumituttaa tämä tietokoneen rakkine! Kjäh Kjäh Kjää!!!"

Öh..niin, selvä, mitenkäs se olikaan?

Illan kajossa, auringon jo painuttua mailleen Noitalinna Huraa...

-"Stop stop stop...Hei ei pitänyt olla ylitse ampuva, koita nyt vain pysytellä siinä käsikirjoituksessa."

1624053.jpg

Ilta saapuu Tornitalon kattojen ylle, paahteinen päivä on sujunut vauhdikkaasti, milloin on pitänyt piilottaa uimahousuja tai hukata hiuspinnejä rannalle. Nyt on Tornitalon asukkaiden rauhallisten iltatoimien aika.

1624034.jpg

Pienessä kivistä rakennetussa tornitalossa on viileää ja mukavan, homeisen kosteaa.

1623989.jpg

Sisällä monet kynttilät luovat kodikasta ja ehkä hiukan pahan kuristakin tunnelmaa.

1623984.jpg

Kaukaa Kainuun korpimailta kulkeutunut, ottopoika Riesa on sangen kiinnostunut, kaltaisistaan olioista. Äitinsä Känkkäränkän tavoin, hän uskoo, että tieto tuo valtaa.

-" Höpön pöpön, poikahan on tuhat taiturimaisesti laiska" Isä-Joku tokaisee röyhistäen rintaansa.

1624064.jpg

-"Ihan on tullut isäänsä, kuunnelkaa nyt miten upeaa kuorsausta, oikein selkäpiitä karmii ja aamulla on niin mukava päänsärky, kun koko yönä ei ole saanut nukuttua. Siinä vasta jälkikasvu, josta saa olla ylpeä!"

Eikös niitä ollut, jotain nenän päälle laitettavia teippejä, jottei kuorsaus kuuluisi?

-"Mitä sinä Piipa nyt tarkoitat, kyllä lasten pitää saada kokemuksia, että ovat jossain hyviä!"

1624046.jpg

Öh niin tietysti. Tarkoitan vain, että voinee johtua tuo kuorsaus ruokavaliostakin, niin ja onhan rusinoilla tuo ummettava vaikutuskin!

1624018.jpg

-"Niin ja tuo kuvako oli sitten pakko näyttää ja nytkö naurattaa? Jos peräpään jutut saavat noin iloiseksi, niin katsohan, tässäpä lemmikki Synti-pukkimme peräpää!

:D :D :D

1624057.jpg

-"No eihän tästä tule yhtikäs mitään, Joku kultaseni rauhoitutaan. Kaljusikin kiiltää illankajossa niin upeasti. Katsohan miten Riesakin osaa pukin selässä riehua, eikö ole kamalaa."

-"No niin ja nyt sen käsikirjoituksen mukaan! Tai... Kjäh kjäh kjää!!!"

1624032.jpg

Pienen tornitalon kupeessa muutama kukkanen yrittää sitkeästi sinnitellä hengissä. Ilman hoitoa, kastelua ja runsaasta myrkyttämisestä huolimatta muutamat kukat rehottavat rikkaruohojen joukosta. Mullan alla on lupaus vielä upeammasta kukkaloistosta, auringon kukkien muodossa. Ja sekös Känkkäränkkää sapettaa.

1623980.jpg

Ja kun sapettaa, niin annetaan sapettaa ja kerätään sapen siemenet talteen. Illan tullen voidaan laittaa sappi kiehumaan ja siitäkös sitä lystiä riittää, vielä useaksi viikoksi.

1624003.jpg

Pienen talon pariskunta on löytänyt mukavan sävelen yhteiselämälleen. Ja mitä siitä, että sävel onkin epävireinen ja korviakin raastava. Kotityöt tehdään yhdessä, yhdessä sotketaan ja sitten odotetaan, että Joku siivoaa.

1623978.jpg

Koska astioiden pesu on aivan turhaa, varsinkin kun talossa on mitä mainioin kissa. Kissahan on tunnetusti siisti eläin ja aina nuolemassa itseäänkin, joten taatusti tulee puhtaita astioistakin.

1624039.jpg

-"Voi hellan tuutelis,mamin pikku must...öh mirr..mikäs se sinun nimesi taas olikaan. Kun en nyt muista, vai olikos sinulla nimeä? Olikos se Laku vai noki..jaa no.. hellantuutelis sinun kanssas siltikini."

1624067.jpg

Illan vienossa tuulessa kolisee tuulikello, juuri sellainen joka pitäisi naapuritkin yötämyöten hereillä, jos niitä Känkkäränkällä olisi. Nyt Jäynäsen perhekunta voi vain itse nautiskella korvia vihlovista kalinoista.

1624012.jpg 

Yö saapuu pihapiirin, voikukan lehdet ja muut rikkakasvit luovat huumaavaa tuoksuaan.

Ei nyt täällä haisee, kyllä Joku muukin.

-"Mitä taasko minua syytetään, kyllä se ihan varmasti oli tällä kertaa tuo pukki. Hei uskokaa nyt, se oli tuo Synti-pukki, varmasti oli!

Ei se kyllä sitä hajua yhtään vähennä, olipa kuka tahansa.

-"Ei taas, kyllä tämä taitaa nyt olla parasta, tämä tarina lopettaa tähän. Ei teillä mene nyt muuta kuin inttämiseksi taas. Mitäs sen väliä, Joku se kuitenkin oli!"

-"Hei en se minä...."

Jaaha taitaa olla paras ottaa hatkat ja jättää pariskunta setvimään hajujaan....siis öh välejään! Heipsan vaan!