Känkkäränkän tornitaloa on ollut hauskaa ja  mielenkiintoista rakennella. Sahatessani lattia paloja ohuesta koivuvanerista pikku herra 2v totesi, -"Hei äitihän osaa" :D Taitaa nämä roolijaot tyypillisesti olla sitten aikas perinteisiä.

Tässä kuva otoksia Tornitalosta.

1030403.jpg

Kattojen päälle levitin erikeeperiä ja siihen sitten niitä mannaryynejä. Liiman kuivuttua maalasin/sotkin kattoja. Idean sain Virpiltä Kattoihin tein vielä "hirsi" palkit tueksi (koristeeksi) syömäpuikoista.

1030411.jpg

Tässä ylimmän kerroksen tuki "hirret".

1030408.jpg

Alakerran katon palkit näyttävät sitten tältä. Tapetiksi ja lattioiden väreiksi valikoitui Känkkäränkän lempivärejä, eli rusinan ruskeaa, sapen keltaista, kateuden vihreää ja murheen mustaa ;D Alakerran tapettia sotkin soijalla. Lattian maalasin ensin tummanruskeaksi ja sitten liimasin siihen noita pahvista tekemiäni "kaakeleita".

1030416.jpg

Tein kolmea hiukan erikokoista laattaa. Yritys tehdä sellainen elävämpi ja vanhanaikainen vaikutelma.

1030404.jpg

Hiukan epätarkka kuva, mutta kaipa tuosta jotain erottaa. Ylimpään kerrokseen tuli sitten harmaan musta lattia ja keskikerrokseen vihreä lattia. Molemmat ovat pahvia (jonka poika 2v löyti kävelyllä ollessamme :) ) Lattioita maalailin, pyyhin paperilla ja uritin coctail-tikulla, jotta edes hämärästi muistuttaisi vanhaa puulattiaa.

1030407.jpg

Tässä vielä kokonaiskuvaa. Musta tapetti on muuten joskus Eurokankaasta ostamaani pienikuvioista kangasta. En ole aiemmin tällaista tapetoimis tyyliä kokeillukaan, mutta toimi hienosti. Suosittelen!

1030413.jpg

Tässä kuvaa sivusta. Talo on saanut pintaansa mustan maalin, vielä en tiedä teenkö siihen jotain kuviointia. Katot vielä puuttuvat ja pihallekin pitäis tehdä jotain, sitten kun taas aikaa riittää. Viikonloppu meneekin perheen kanssa touhutessa, kyläillessä ja ehkä remontoidessa 1:1 koossa.

Lopuksi vielä hauska juttu, joka ainakin minua on naurattanut! :D Nukkekodin rakentelu tapahtuu yleensä niin, että minä rakentelen jotain ja pienimmät herrat touhuilevat ja leikkivät samaan aikaan nukkekodilla. Heidän juttujaan on hauska kuunnella..no pienemmän kielivalikossa on vielä jotain häikkää, kun emme ymmärrä tuota japania, mutta kaksi vuotiaalla on jo ihan ymmärrettäviä juttuja. Tässä taannoin kaksi vuotiaamme leikki joulupukilla (oikeasti tonttu, joka vilahti tuolla nalleperheenkin luona) Joulupukki pimpotti ovikelloa, tuli huokaisten sisälle, meni huoneiden läpi yläkertaan kylppäriin peilin eteen ja vähän aikaa itseään tuijotettuaan tuumasi kätisevällä äänellä -"Voi ei minähän olenkin joulupukki ja olen ollut niin tuhmana!" Voi että nauratti! :D